Café i Fryxellska skolan tisdagen den 27 april 2004

Gå ner

Café i Fryxellska skolan tisdagen den 27 april 2004 Empty Café i Fryxellska skolan tisdagen den 27 april 2004

Inlägg  Admin i sön feb 17, 2008 11:03 pm

Ett idrottscafé genomfördes på temat skolidrott. Platsen var nybyggda Fryxellska skolan. Rektor Ulf Olsson berättade med inlevelse och med stolthet om skolans tillkomst och visade oss runt.
Förutom skolan har i närområdet byggts en ny idrottsplats med allvädersbanor, Sparbankshallen som innehåller idrottshall, fotbollshall, skytteanläggning och teorilokaler. Sedan tidigare finns i området Sunnevi Ishall. Efter det att Ulf bjudit på kaffe med dopp företogs den idrottshistoriska delen.
Förra ordföranden i skolidrottsförbundet och skolidrottssymbolen Piggelin´s upptäckare, Gunnar Einerman var på berättarhumör och stöddes i sitt berättande av förra ledamöterna Kurt Eide och Lars-Erik Dalström.
En framgångsrik skolidrottare är Sigge Wistrand, Torsby som bl.a. berättade om då Torsby Skol IF i Falun tog hem Skol-SM i handboll för flickor födda 1963.
Sven Halvarsson Torsby berättade om sitt engagemang i skolidrotten allt ifrån vallning av skidor till funktionärsrollen vid diverse tävlingar och propagandor.
Från VIS deltog Lennart Sundberg och Håkan Halstensson även de med episoder som de upplevt skolidrottshistoriskt perspektiv.
Under kvällen konstaterades att i de skolor där det fanns engagerade lärare för idrott där var också skolidrotten stark.
Trots ett fåtal deltagare var vi alla upprymda av kvällen och såg fram mot ett nytt skolidrottscafé och då med en bättre förankring hos det nu verkande skolidrottsförbundet i Värmland

Admin
Admin

Antal inlägg : 24
Registreringsdatum : 08-02-13

Användarens profil http://visaren.forumsv.net

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet