Idrottscafé i Forshaga 28 januari 2004

Gå ner

Idrottscafé i Forshaga 28 januari 2004 Empty Idrottscafé i Forshaga 28 januari 2004

Inlägg  Admin i sön feb 17, 2008 11:02 pm

Ett härligt idrottscafé genomfördes på onsdagskvällen i Folkets Hus i Forshaga.
I konkurrens med EM-handboll på TV, och en viktig hemmamatch i Ängevi Ishall för hockeylaget Forshaga IF så genomfördes detta ”ishockeycafé” med uppemot 120 ishockeyveteraner från Forshaga IF, Skiveds IF, Deje IK och Olsäters IF.
”Cafémakarna” Jan Hagstrand, Willy Håkansson, Lennart Sundberg med flera hade förutom caféplaneringen också lyckats engagera samtliga föreningar i att göra en lokal utställning för sin verksamhet. Detta för att bl a komplettera Vandringsutställningen VIS Visar. Dessa utställningar invigdes av kommunalrådet Angelica Rage. Från och med 29 jan fram till mitten av februari kommer dessa utställningar att finnas i Biblioteket i Forshaga. Du som missade premiärkvällen gör ett besök i Biblioteket.
Cafékvällen i Folkets Hus förlöpte i gemytet och historiernas tecken. Att Olsäter uppfann de hookade ishockeyklubborna var det ingen som visste förut. Men en materialare i klubben ställde klubborna vid ett tillfälle mot en utomhusvägg. De utsattes för takdropp och vips så hade bladen böjt sig. Visst protesterade domaren men det fanns inga fler klubbor att tillgå och så var den epoken med hookade klubbor ett faktum.
Vi fick under kvällen information om Värmlands förste ishockeymålskytt och vilka som ingick i den matchen emman Forshaga IF och Söderstrands IF på nyårsdagen 1941. VIS´styrelsens hedersledamot Orvar Grundströn, själv närvarande vid cafét, ingick i den matchen, spelandes för Söderstrand i Karlstad.
Vi fick förklaringar till smeknamnen, ”Turken”, ”Nypa”, ”Tjolla”, ”Kickan” med flera.
Ulf Sterner fick berätta vid flera tillfällen från sina landslagsuppdrag och från de olika klubbar han representerat. Från de anrika arenorna i USA till Dårbingen i Deje och Höökborgen i Ekshärad.
Ett minnesvärt café som finns upptaget på video och som kan inköpas via Värmlands Idrottshistoriska Sällskap som strax är uppe i sitt 150:e café från starten för knappt 20 år sedan.

Håkan Halstensson
VIS Sekr

Admin
Admin

Antal inlägg : 24
Registreringsdatum : 08-02-13

Användarens profil http://visaren.forumsv.net

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet