Paralympicscafé i Karlstad 26 april 2005

Gå ner

Paralympicscafé i Karlstad 26 april 2005 Empty Paralympicscafé i Karlstad 26 april 2005

Inlägg  Admin i mån mar 10, 2008 11:05 pm

Sedan 1960 har handikappidrottsrörelsen strävat efter att anordna Paralympics Games i samma land och på samma plats som de olympiska spelen för icke handikappade.
Tisdagen den 26 april hade Karlstads Idrottshistoriska Förening tillsammans med Värmlands Handikappidrottsförbund inbjudit till ett ”café på Idrottens Kurs & Konferenscenter med speciell inriktning mot värmländska deltagare och ledare i ”Paralympics Games”.
Tillslutningen var glädjande stor, 11 av de 14 olympier som fortfarande bor i Värmland kom, nämligen Mats Edén, Tony Harborn, Kåre Liljedal, Olof Sundin, Maria Ryen ( flicknamn Hansson-Böe), Lars-Erik Pippo, Kenneth Henningsson, Erik Zetterqvist, Arne Zetterqvist, Elvy Eek och Anders Olsson. Dessutom kom Mats Samuelsson som uttagits till spelen men tackat nej samt Sven Holm som bl.a. deltagit i VM. Av inbjudna ledare fanns Lasse Pettersson, Råland Stridh, Marit Axelsson, Annbritt Olsson?? och Kenny Thor på plats.
Håkan Halstensson var en mycket uppskattad presentatör och ledde även den livliga diskussionen. Trivseln bland de totalt 36 cafégästerna var påtaglig. Det var många som inte hade träffats på länge, och som nu fick en pratstund och återupplivade gamla minnen.
Karlstads Idrottshistoriska Förening kommer under 2006 att arrangera ett tredje olympiacafé och då inriktat mot vinter-OS.

Admin
Admin

Antal inlägg : 24
Registreringsdatum : 08-02-13

Användarens profil http://visaren.forumsv.net

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet